Harepus i vinterskogen

kr 2700kr 14900
kr 2025kr 11175

Nysgjerrig harepus lytter med utspilte harer

Fotograf:

Henrik Strømstad

Serie:

15 eksemplarer

Nullstill

Harepus i vinterskoge

De fleste har vel sett de karakteristiske haresporene i snøen, men det er ikke så ofte vi ser harene da de er sky og nattaktive. Jeg har jobbet med å fotografere harer i vinterskogen over flere år og prøvd å gjennomskue når, hvor og hvordan jeg skap få bilder av disse flotte dyrene. Dette bilde fikk jeg etter å ha hatt kamera ute i flere dager med fjernutløser. Selv ligger jeg i skjul på avstand og trykker på fjernkontrollen hvis haren kommer på rett plass. Når det endelig lykkes som her er gleden stor for en naturfotograf.

 

Hare

Hare, også kalt fjellhare eller nordhare er i stor grad tilpasset et liv på den nordlige halvkule. Harene er utbredt over det meste av Norge fra kyst til høyfjell. Harene skifter pels og får vinterstid den karakteristiske hvite vinterdrakta som gir den perfekt kamuflasje. Tidspunkt for pelsskifte varierer både ut i fra hvor lenge snøen ligger og deres leveområde. Ute ved kysten hvor det er lite snø får harene en mer gråblå farge vinterstid for å gå i ett med landskapet. Harene er nattaktive og lever som regel alene, når parringstiden nærmer seg på våren samles de i større grad. Harene får mellom 2 og 8 unger i hvert kull og er forholdene gunstige kan de få opptil tre kull i løpet av et år.