Harekamp i blåtimen

kr 2700kr 14900
kr 2025kr 11175

Harer i slåsskamp på senvinteren

Fotograf:

Henrik Strømstad

Serie:

15 eksemplarer

Harer i slåsskamp

Harene holder seg for en stor grad for seg selv i vinterhalvåret. Men når våren nærmer seg begynner hormonene og bruse og de oppsøker sine artsfrender. Parringstiden nærmer seg og harene går ikke av veien for en skikkelig boksekamp for å imponere damene. Når harene slåss er det ingen regler, så det både slag og spark er lovelig. Disse to harene barket sammen flere ganger før haren til venstre til slutt stakk til skogs.

Hare

Hare, også kalt fjellhare eller nordhare er i stor grad tilpasset et liv på den nordlige halvkule. Harene er utbredt over det meste av Norge fra kyst til høyfjell. Harene skifter pels og får vinterstid den karakteristiske hvite vinterdrakta som gir den perfekt kamuflasje. Tidspunkt for pelsskifte varierer både ut i fra hvor lenge snøen ligger og deres leveområde. Ute ved kysten hvor det er lite snø får harene en mer gråblå farge vinterstid for å gå i ett med landskapet. Harene er nattaktive og lever som regel alene, når parringstiden nærmer seg på våren samles de i større grad. Harene får mellom 2 og 8 unger i hvert kull og er forholdene gunstige kan de få opptil tre kull i løpet av et år.