Hare i fjellgranskogen

kr 2700kr 14900
kr 2700kr 12600

Hare blant snødekte grantrær

Fotograf:

Henrik Strømstad

Bildeserie:

15 eksemplarer

Nullstill

Hare i fjellgranskogen

De fleste har vel sett de karakteristiske haresporene i snøen, men det er ikke så ofte vis ser harene da de er sky og nattaktive. Men harer kan på samme måte som småfugler la seg lokke av foring, selv om det er langt mer tidkrevende når det gjelder harer. Etter å ha foret harer over mange måneder håper jeg at det skal komme frem en hare denne kvelden hvor det er så flott snøvær. Ikke bare vil jeg ha bilde av harene, men jeg ønsker også at de skal være på rett sted i motivet. Det blir flere kvelder uten resultat før det endelig klaffer.

 

 

Hare

Hare, også kalt fjellhare eller nordhare er i stor grad tilpasset et liv på den nordlige halvkule. Harene er utbredt over det meste av Norge fra kyst til høyfjell. Harene skifter pels og får vinterstid den karakteristiske hvite vinterdrakta som gir den perfekt kamuflasje. Tidspunkt for pelsskifte varierer både ut i fra hvor lenge snøen ligger og deres leveområde. Ute ved kysten hvor det er lite snø får harene en mer gråblå farge vinterstid for å gå i ett med landskapet. Harene er nattaktive og lever som regel alene, når parringstiden nærmer seg på våren samles de i større grad. Harene får mellom 2 og 8 unger i hvert kull og er forholdene gunstige kan de få opptil tre kull i løpet av et år.