Hare i blåtimen

kr 2700kr 14900
kr 2025kr 11175

Hare på bakbena speider inn i fjellgranskogen i Trysil

Fotograf:

Henrik Strømstad

Serie:

15 eksemplarer

Nullstill

Hare i blåtimen

De fleste har vel sett de karakteristiske haresporene i snøen, men det er ikke så ofte vis ser harene da de er sky og nattaktive. Men harer kan på samme måte som småfugler la seg lokke av foring, selv om det er langt mer tidkrevende når det gjelder harer. Etter å ha foret harer over mange måneder har jeg plassert ut kamera som jeg utløser med fjernkontroll. Selv oppholder jeg meg langt unna for ikke å skremme de sky harene. Så er det bare å vente utover natta og håpe at det skal komme harer som vil ha mat. Denne haren reiser seg på to når den ser en annen hare komme ut av granskogen, og da benytter jeg sjansen på å trykke inn fjernutløseren får å få motivet jeg vil ha.

Hare

Hare, også kalt fjellhare eller nordhare er i stor grad tilpasset et liv på den nordlige halvkule. Harene er utbredt over det meste av Norge fra kyst til høyfjell. Harene skifter pels og får vinterstid den karakteristiske hvite vinterdrakta som gir den perfekt kamuflasje. Tidspunkt for pelsskifte varierer både ut i fra hvor lenge snøen ligger og deres leveområde. Ute ved kysten hvor det er lite snø får harene en mer gråblå farge vinterstid for å gå i ett med landskapet. Harene er nattaktive og lever som regel alene, når parringstiden nærmer seg på våren samles de i større grad. Harene får mellom 2 og 8 unger i hvert kull og er forholdene gunstige kan de få opptil tre kull i løpet av et år.